FP5 Laser

FP5 Laser

FP5 Laser

Met de uiterst geavanceerde FP5 laser kunnen wij een groot scala aan peesblessures behandelen. Pezen, gewrichtsbanden en spieren krijgen een uitgekiende behandeling met deze ultra power laser.

Paarden met een peesblessure kunnen voor twee weken naar onze kliniek komen, er worden echo’s en diagnoses gemaakt door de dierenarts en waar ze daarna een dagelijkse behandeling krijgen met de FP5 laser.
Na deze periode van twee weken, kan het paard naar huis en start de revalidatie met een op maat gemaakt trainingsprogramma.

Het is ook mogelijk het hele programma op de kliniek af te ronden.

Werking

De FP5 laser werkt met vijf laserstralen, met vijf frequenties op hetzelfde moment wat uitstekende (bewezen) resultaten oplevert. De revalidatietijd voor blessures aan pezen of gewrichtsbanden is aanzienlijk korter ten opzichte van de traditionele revalidatie behandelingen. Daarom is het mogelijk voor toppaarden om spoedig weer op hun oude niveau te kunnen presteren.

In 90% van de acute gevallen is er geen blijvende schade aan de pezen, als de laserbehandeling zo snel mogelijk wordt gestart na het ontstaan van de blessure.

Welke effecten heeft FP5 laser therapie?

Welke effecten heeft FP5 laser therapie?

Wanneer kan de FP5-laser therapie worden ingezet?